• Mozgásszervi fájdalomcsillapítás:

MD orvosi kollagén terápia

új eszköz a fájdalomcsillapításban

Az MD orvosi kollagén terápia egy olyan kíméletes és biztonságos injekciós kúra, amely hatékonyan képes csökkenteni a kopás, gyulladás, túlerőltetés, sportsérülés során fellépő fájdalmat és mozgásszervi panaszokat.

Miért éppen kollagén?

Szervezetünk fehérjeállományának legnagyobb részét a kollagén teszi ki, megtalálható szinte minden szövetünkben. Különösen nagy százalékban (75-90%) tartalmazzák az ízületeket alkotó képletek, mint pl.: ízületi tokok, szalagok, ínak.

Hogyan hat az MD orvosi kollagén?

Mivel a mozgásszervi fájdalmak többsége az ízületek körüli lágyszövetek kollagén rostjainak feszüléséből, sérüléséből ered, ezért ezek regenerációjával, feszülésének megszüntetésével és az ízületek körüli képletek erősítésével a fájdalom okát szüntetheti meg, így hosszútávon hozzájárulhat az életminőség javulásához.

Miért előnyös az MD orvosi kollagén terápia?

–             Hatékony 1-3

–          Biztonságos 2

–          Jól tolerálható

–          Személyre szabható

–          Célzott segítség a fájdalomra

–          Egyéb kezelésekkel is kombinálható

–          Élsportolóknál is alkalmazható*

*Az összetevők egyike sem szerepel a WADA (World Anti-Doping Agency) tiltólistáján. A Magyar Antidopping Csoport által bevizsgált készítmény.

Mit tartalmaznak ezek az injekciós ampullák?

A steril injekciós oldatok mikrobiológiai tisztaságú kollagént, antioxidánsokat, vitaminokat és növényi kivonatokat tartalmaznak, amelyek regenerálják és erősítik az ízület körüli képleteket.

Hogyan alkalmazható az MD orvosi terápia?

Az MD orvosi kollagén terápiakíméletes, mikrotűs kezelés, amely során egy igen vékony (0,3 mm) és rövid (10 mm) tűvel néhány tized milliliter mennyiségű készítmény injektálható be a fájdalmas régióba, illetve a fájdalom okaként megállapított területbe. Kezelési alkalmanként az Ön fájdalmas tüneteinek megfelelően egyénre szabottan kb. 1-3 db injekció üvegnyi mennyiséget használhat fel szakorvosa kombinálva a különböző összetételű MD orvosi kollagén készítményeket.

Hány kezelésre van szükség és milyen gyakorisággal?

A mozgásszervi fájdalmak egyes eseteiben már a kezelés kezdetekor jelentkezhet a fájdalomcsillapító hatás, de a tartós eredmény eléréséhez minden esetben kúra (4-6 alkalom) szükséges. A terápia kezdetén heti 2, majd heti 1 alkalom injekciós kezelés javasolt.

Kinek ajánlott az MD orvosi kollagén terápia?

Mindenkinek, akinek mozgásszervi panaszai vannak: ízületi sérülés, ficam, porckopás, túlerőltetés miatti húzódás, vagy izomszakadás során fellépő fájdalma, mozgáskorlátozottsága van, de a korábbi kezelések nem hozták meg a kívánt eredményt, vagy a gyógyszerek kontraindikációi, mellékhatásai miatt sikertelen volt a terápia. Alkalmazható élsportolóknál is, mert az összetevők egyike sem szerepel a WADA dopping tiltólistáján, és a Magyar Antidropping Csoport által bevizsgált készítményeket tartalmazó terápia.

Lehetnek mellékhatásai az MD orvosi kollagén injekciós terápiának?

A szúrások helyén átmenetileg enyhe bőrpír, zsibbadás jelentkezhet, szúrási szövődményként vérömleny (haematoma) léphet fel. A kezelést követő napon átmeneti állapot rosszabbodás, fejfájás léphet fel, ami a kezelések utáni bő folyadék bevitellel megelőzhető.